white-logo.png

חיתום דירה

ביטוח דירה מאפשר למבוטח לחיות בראש שקט כשהוא יודע שאם נגרם נזק לדירה שבה הוא גר – העניין מכוסה. למבוטח יש אפשרות לבטח רק את המבנה עצמו, רק את תכולת המבנה, או לכלול בביטוח את שניהם יחד. 

 ברוב המקרים אנשים ייטו לבטח את המבנה ביחד עם תכולת הדירה, מאחר ואם נגרם נזק למבנה עצמו, סביר שייגרם נזק גם לתכולה – ולהיפך. 

 הביטוח כולל כמובן כיסוי במקרה של רעידות אדמה, שריפה, גניבה או שיטפון, כמו גם ביטוח צד ג' שמאוד חשוב – במקרה בו אדם חווה איזושהי פגיעה כאשר שהה בדירת המבוטח, או אפילו מחוץ לדירה – כמו עציץ כבד שנפל על ראשו של עובר אורח תמים. 

 ישנם אנשים שפשוט חוששים, ובצדק, לרכוש האישי שלהם ולכן יבחרו לבטח את דירתם ואת תכולתה, אך יש גם מקרים שבהם אדם יהיה מחוייב לעשות זאת – כמו במקרה בו האדם לוקח משכנתה והבנק דורש ממנו לבטח את דירתו – כדי שבמידה ואכן קורה משהו לדירה, והאדם לא עמד בתשלומי המשכנתה שלו, הבנק יוכל לדרוש את ההחזר בצורת הדירה שבוטחה כנגד נזקים. 

 כשאדם רוצה לבצע חיתום דירה למבוטח פוטנציאלי – הוא יצטרך כמובן להתאים את הפוליסה ללקוח באופן אישי ולבדוק איתו דברים ספציפיים – כגון שווי הדירה ושווי תכולתה, מיקום הדירה )באזורים בהם מקרי הפריצות רבים, הפוליסה תהיה יקרה יותר(, וגובה הדירה מפני הקרקע )ככל שהדירה ממוקמת גבוה יותר, כך יש פחות סבירות לפריצה(. 

 מעבר לזה, כדי להיות זכאי לפוליסה, הלקוח יצטרך להוכיח שברשותו אמצעי מיגון טובים שמונעים ככל הניתן אפשרות לפריצה – כמו למשל מערכת אזעקה, דלת כניסה חזקה, סורגים )במידה והדירה ממוקמת בקומת קרקע( ואפילו כספת – במקרה בו למבוטח יש חפצים רבים יקרי ערך. 

 ככל שהבית מוגן וממוגן יותר, כך פוחת הסיכוי שחברת הביטוח תצטרך לפצות את המבוטח, מה שמגדיל את הסיכוי שהחברה אכן תסכים לבטח את אותו אדם. 

 לסיכום, על חתם הדירה לפעול בצורה חכמה כדי שמצד אחד יוכל להתאים הצעה משתלמת לכל לקוח באופן פרטני, ומצד שני שכל הצעה אכן תהיה משתלמת ורווחית לחברה אותה הוא מייצג, כך שכל הצדדים יהיו מרוצים